Gjestestuene


Gjestestuene selskapslokaler på Norsk Folkemuseum

Gjestestuene selskapslokale ligger på Bygdøy, nær Oslo sentrum og samtidig i landlige omgivelser. På Gjestestuene er hele fire selskapslokaler samlet under felles tak; Østerdalsstua, Folkestuen, Den Blå Peisestue og Festsalen. Du kan velge et enkelt lokale eller hele huset, alt etter hva slags arrangement som planlegges. I tillegg har vi vakre uteområder som er i flittig bruk i sommerhalvåret. Med en Selskapsmeny fra vårt kjøkken i slike vakre omgivelser, blir festen en stor opplevelse for deg og gjestene dine!

Selskapslokalet Festsalen

Festsalen er en praktsal av det sjeldne slaget. Her arrangeres alle typer festligheter som bryllup, 70-årsdag, julebord, sommerfest og representasjonsmiddager. Det er plass til godt over 120 gjester i Festsalen, selv om vi også har tilstelninger for langt færre gjester. Med 30 personer på Kongebord er Festsalen en fryd, også for mindre selskaper.

Den Blå Peisestue

Salongen Den Blå Peisestue, følger alltid Festsalen. Rommet utgjør en bekvem skanse for dem som ikke nødvendigvis vil danse hele natten igjennom. I den Blå Peisestue er det plass til rundt 45 gjester.

Selskapslokalet Østerdalsstua

Østerdalsstua er et hyggelig selskapslokale i tradisjonell norsk stil med gammel tømmerpanel på veggene og åpen peis. Tinntallerkener og et gammelt gulvur bidrar til en lun og intim atmosfære. Her arrangeres ofte mindre sammenkomster og lunsjer for alt mellom 10 – 25 gjester. Rommet benyttes også ofte sammen med Folkestuen, for eksempel til konfirmasjonsfeiring eller til julebord for mindre selskaper.

Selskapslokalet Folkestuen

Folkestuen gir plass til opp mot 40-50 gjester og her er det populært å arrangere møter på dagtid. Rommet blir også mye brukt til konfirmasjoner og firmasammenkomster som julebord og sommeravslutninger. Det er åpen peis i rommet, og enkel adkomst ut til den vakre gårdsplassen.

Gjestestuene er lokalisert nær stavkirken på Norsk Folkemuseum på Bygdøy.

Gjestestuene selskapslokaler har besøksadresse:
Strømsborgveien 2, 0287 Oslo.

Besøk Gjestestuene selskapslokalers hjemmeside for mer informasjon.

Booking av selskapslokalene på Gjestestuene må skje via hjemmesiden eller via epost gjestestuene@norskfolkemuseum.no

  • Festpyntet bord med åpen peis

    Festsalen selskapslokale pyntet til fest

  • Østerdalsstua, Gjestestuene selskapslokaler på Norsk Folkemuseum

  • Pyntet selskapsbord og peis

    Folkestuen selskapslokale på Norsk Folkemuseum

  • Den Blå Peisestue, Gjestestuene selskapslokaler